Waterschap in actie na regenval

9 september 2017 In de nacht van vrijdag 8 september op zaterdag 9 september is er heel wat regen gevallen in ons beheersgebied. Met name in de Kop van Voorne en de Kop van Goeree aan de kust is veel gevallen. Daardoor staat het water op sommige plaatsen erg hoog. Waterschap Hollandse Delta is sinds vannacht bezig om het overtollige water in de sloten af te voeren.
gemaal Wittebrug | © waterschap Hollandse Delta

Stuwen en kleine pompen zijn zo verzet, dat het water snel naar het gemaal kan. Ook worden bij de gemalen de krooshekreinigers extra schoongemaakt, zodat het water ongehinderd afgevoerd kan worden. Krooshekreinigers houden vuil en takken tegen.

Voorne-Putten

Op de kop van Voorne-Putten is ongeveer 85 millimeter regen gevallen, vooral in  Rockanje en Oostvoorne. De gemalen hebben op dit moment voldoende capaciteit om het water wat eraan komt af te voeren.

Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee is bij Ouddorp en Goedereede ongeveer even veel regen gevallen. In Goedereede heeft het waterschap een noodpomp geplaatst, die het teveel aan water naar het Zuiderdiep pompt. Vanuit het Zuiderdiep gaat het water via de buitenhaven van Stellendam naar de Noordzee. Om dit mogelijk te maken, liggen er slangen over de Zuid-Havendijk en deze is daarom afgesloten. Het doorgaand verkeer wordt met borden omgeleid.

Noodpomp

Bij gemaal Wittebrug in Goedereede wordt de komende uren nog veel water uit de polders verwacht. Daarom heeft Hollandse Delta ook daar een noodpomp neergezet. Daarnaast zijn op verschillende plaatsen aannemers bezig geweest met het verwijderen van begroeiing uit de sloten, waardoor het water sneller naar het gemaal kan stromen.

Hollandse Delta blijft waakzaam. Het waterschapsloket is 24 uur per dag bereikbaar voor uw meldingen, telefoon: 0900 - 2005005.