Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het waterschapsnieuws via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Huis-aan-huis-bladen

Daarnaast publiceert het waterschap een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 1 - 10 van 565

Aanpassing waterpeil De Bosschen

gepubliceerd op: 24-11-2017

 | 

Nieuws

Op 9 december 2004 heeft het algemeen bestuur van waterschap De Groote Waard peilbesluit De Bosschen vastgesteld. In het peilbesluit staat als winterpeil – 1.60 meter. Dat is 20 centimeter hoger dan in de oude situatie.

Onderzoek effect akkerranden Hoeksche Waard op natuur

gepubliceerd op: 24-11-2017

 | 

Nieuws

Wat is het effect van akkerranden op het ecosysteem? Dit gaan we samen met andere partijen onderzoeken in de Hoeksche Waard. De uitkomsten gaan bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame landbouw met voordelen voor de maatschappij als voor agrariërs.

Waterschap kapt populieren in Den Bommel

gepubliceerd op: 24-11-2017

 | 

Nieuws

Hollandse Delta haalt 21 populieren weg aan de Molendijk in Den Bommel. De bomen verkeren in slechte staat en staan dicht bij woningen. Als het stormt waaien er takken af. Die veroorzaken overlast en gevaarlijke situaties.

Afsluiting kruising Bommelskoussedijk / Boomdijk / N488 bij Klaaswaal

gepubliceerd op: 23-11-2017

 | 

Nieuws

Vanaf maandag 27 november 2017 tot en met uiterlijk vrijdag 29 december 2017 wordt het verkeer van de N488 over één baan geleid (de rijbaan van Klaaswaal naar Numansdorp wordt afgesloten). Het verkeer op de N488 wordt geregeld met verkeerslichten. Om...

Start renovatie rioolgemaal Achthuizen

gepubliceerd op: 16-11-2017

 | 

Nieuws

Waterschap Hollandse Delta start met de renovatie van het rioolgemaal in de Bloemstraat in Achthuizen.

Waterschap renoveert bruggen langs Toldijk

gepubliceerd op: 16-11-2017

 | 

Nieuws

Hollandse Delta begint volgende week op Voorne-Putten met de renovatie van twee fietsbruggen. Het fietspad langs de Toldijk tussen Heenvliet en Geervliet is daarom twee weken gedeeltelijk afgesloten.

Collegebesluiten 14 november 2017

gepubliceerd op: 16-11-2017

 | 

Nieuws

Het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) vormt het dagelijks bestuur van waterschap Hollandse Delta. D&H zijn belast met de dagelijkse aangelegenheden van het waterschap, de voorbereiding van alles wat aan de Verenigde Vergadering (VV) ter overweging...

Fietslampenactie in Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard

gepubliceerd op: 09-11-2017

 | 

Nieuws

Het wordt weer vroeger donker en later licht. Op de wegen die het waterschap beheert, rijden dagelijks veel fietsers heen en weer naar school of naar het werk. Fietsers zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Ook dit jaar houdt waterschap Hollandse Delta weer...

Minder energieverbruik voor duurzame samenleving

gepubliceerd op: 08-11-2017

 | 

Nieuws

Hollandse Delta wil een bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. Daarom worden de waterschapstaken op een maatschappelijk verantwoorde, duurzame wijze uitgevoerd. Eén van de onderwerpen die daarbij een rol spelen is het energieverbruik.

Vergadering algemeen bestuur in november 2017

gepubliceerd op: 06-11-2017

 | 

Nieuws

In november vergadert het algemeen bestuur (Verenigde Vergadering) van waterschap Hollandse Delta over onder andere de begroting voor 2018. Daarbij hoort ook de kostentoedelingsverordening, waardoor duidelijk wordt wat de inwoners en bedrijven in 2018...